top of page

לחם פסטו עיגולים נטול גלוטן

מצרכים-לבצק:

1 כוס קמח שקדים

6 כפות קמח קוקוס


1/4 כוס אבקת חלבון

1 כף אבקת אפייה

1 כפית ממרח פסטו

220 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

2 ביצים L

1/3 כוס שמנת חמוצה/יוגורט

לציפוי:

2 כפות חמאה מומסת

2 כפות תבלין Everything Bagle

*במידה ואין לכם תערבבו ביחד פרג, שומשום, שום, מלח ואבקת בצל.

 

אופן ההכנה:

1. לחמם תנור ל-190C ולשמן תבנית אפייה עגולה בקוטר של 20 ס"מ.

2. בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד קמח שקדים, קמח קוקוס, אבקת חלבון ואבקת אפייה.

3. בקערה שמתאימה למיקרו, להמיס את גבינת המוצרלה (כ-2 דק', עם חום מקסימלי במיקרו).

4. להוסיף לקערה עם המוצרלה את תערובת הקמח שקדים, ביצים, שמנת ופסטו. לערבב הכל ביחד עד

ליצירת תערובת בצקית. להמשיך ללוש עד לקבלת כדור בצק נוח לעבודה.

*במידה והבצק רטוב מידי, הוסיפו לו כף של קמח שקדים.

1. להרטיב מעט את הידיים וליצור מהבצק כדורים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ כל אחד. להניח את הכדורים

באופן מסודר בתבנית האפייה. ברווח שנשאר במרכז למקם נייר אפייה מקופל לגודל של כדור קטן.

השלב הזה נועד לשמור על הצורה של הכדורים בזמן האפייה עם שמירה על העיגול הפתוח במרכז

התבנית.

2. להבריש את הכדורים עם החמאה המומסת ולפזר מעל את תערובת התבלינים.

3. להכניס לתנור לאפייה של כ-20-25 דק', עד לקבלת הזהבה.

4. לפני ההגשה למקם במרכז הלחם צלוחית עגולה קטנה עם ממרח לטבילה; פסטו/עגבניות מיובשות או כל

מה שבא לכם.





bottom of page