מאפה שבלולי פסטו
- קשרי לקוחות משק לין
- 12 ביוני 2022
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 26 בדצמ׳ 2022
מצרכים-לבצק:

2 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת
50 גרם גבינת שמנת
1 ביצה
1 כוס קמח שקדים
1 כפית אבקת אפייה
למילוי:
50 גרם גבינת פטה מפוררת
50 גרם ממרח פסטו
לציפוי:
1 ביצה/ 1 כף חמאה מומסת
1 כף שומשום
הוראות הכנה:
1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית אפייה ריבועית (20/20 ס"מ).
2. בקערה שמתאימה למיקרו להמיס ביחד גבינת מוצרלה ושמנת (כ-2 דק', על חום מקסימלי).
3. להוסיף לקערת הגבינות המומסות, קמח שקדים, אבקת אפייה וביצה.
4. לערבב היטב לקבלת תערובת בצקית אחידה. ללוש 1-2 דק' עד לקבלת כדור בצק מוכן לעבודה.
*במידה והבצק רטוב ודביק לעבודה, להוסיף 1 כף קמח שקדים ולקמח גם את משטח העבודה.
1. בעזרת מערוך לרדד את הבצק בין שני ניירות אפייה, ליצירת מלבן.
2. למרוח מעל הבצק שכבה נדיבה של ממרח פסטו ולפזר מעליו גבינה בולגרית מפוררת.
3. בעזרת נייר האפייה לגלגל בעדינות את הבצק עם המילוי ליצירת גליל.
4. בעזרת סכין משומנת לפרוס את הגליל ל-9 שבלולים.
5. את השבלולים להעביר לתבנית האפייה כך שיהיו מונחים אחד ליד השני עם החלק הפתוח והמילוי
כלפי מעלה. להבריש עם חמאה מומסת/ביצה ולפזר מעל מעט שומשום.
6. להכניס לתנור לאפייה של 15-18 דק'.
מתכון ותמונות: התפריט-בית למתכונים דלי פחמימה
Comments