top of page

עוף ברוטב דבש ג'ינג'ר וצ'ילי

ארוחת צהריים מושלמת, מלאה בחלבונים מן החי, מאוזנת בפחמימות ומתובלת בטעם דבש ג'ינג'ר וצ'ילי - מנה שכולם אוהבים.


מצרכים:

  • 8 חתיכות של עוף ירכיים/שוקיים

  • חבילה אחת של מנגולד

  • 8 תפוחי אדמה

  • 3 בטטות לבנות

  • 3 בטטות כתומות

  • ראש סלרי 1

  • 4 בצלים

  • ראש שום שלם

  • 2 בקבוקי רוטב של דבש ג'ינג'ר וצילי


אופן הכנה

  1. חותכים את המנגודל עם סכין לרצועות ומסדרים במגש

  2. מקלפים את הבטטות ואת תפוחי האדמה וחותכים לקוביות שוות וגדולות בערך 5 ס"מ ומוסיפים לתבנית עם המנגולד

  3. מקלפים את הבצלים ופורסים אותם לחצי ירח, ומכניסים לתבנית עם כל הירקות

  4. מקלפים את ראש השום ומכניסים את השיניים שלמים לתבנית

  5. מסדרים מעל כל הירקות את העוף ושופכים שתי בקבוקי רוטב ומערבבים הכל ביחד

  6. מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעל נייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 180 למשך 4 שעות

  7. את החצי שעה אחרונה שעוף בתנור להוציא את הנייר כסף בשביל שהעוף יקבל צבע.

בתאבון :)


קרדיט:

מתכונים - השף רותם צ'וצ'ו

צילומים - הצלמת שרון אונגר

ירקות ופירות - נוי השדה

רטבים טבעיים - משק לין


לרכישת הרוטב לחצו על התמונה הנ"ל או כאן.



bottom of page