top of page

פיצה בשני צבעים: מתכון לקריספי פיצה נטולת גלוטן

מצרכים לבצק (מתאים ל-2 עד 2.5 בסיסים, תלוי בדקות הרדידה)

פיצה בשני צבעים: מתכון לקריספי פיצה נטולת גלוטן

2.5 כוסות קמח שקדים

½ כפית אבקת סודה לשתייה

½ כפית מלח

½ כפית אבקת שום

½ כפית קסנטן גאם

2 ביצים טרופות

¼ כוס שמן זית

מצרכים לתוספת של החצי הירוק:

1/3 צנצנת ממרח פיקנטי פסטו (של משק לין)

70 גרם גבינה בולגרית מפוררת

חופן עלי תימין

מצרכים לתוספת של החצי האדום:

1/3 צנצנת ממרח פיקנטי עגבניות מיובשות (של משק לין)

70 גרם גבינת גאודה מגורדת

2-3 פרוסות עגבניה




הוראות הכנה:

פיצה בשני צבעים: מתכון לקריספי פיצה נטולת גלוטן

1. לחמם תנור ל-C200.

2. בקערה בגודל בינוני לערבב מרכיבים יבשים

3. לייצר במרכז התערובת בור; ולשפוך לתוכו את הביצים ואת השמן זית.

4. לערבב את כל המרכיבים בעזרת כף/מרית ואח"כ ללוש במשך כמה דק', עד לקבלת כדור בצק.

5. לחצות את הבצק ל-2 חצאים.

6. לשמן נייר אפייה ולרדד את הבצק (כל חצי בנפרד) בין 2 ניירות אפייה.

7. להכניס לתנור ל-9-10 דק', עד לקבלת הזהבה.

8. לאחר מכן, להוסיף את התוספות ולהכניס לתנור ל-5 דק', נוספות עד שנראה מוכן.

9. להגיש חם.




Comments


bottom of page