top of page

קרקר טחינה עם גרעינים נטול גלוטן

מצרכים:

קרקר טחינה עם גרעינים נטול גלוטן

100 גרם גרעיני דלעת

50 גרם גרעיני חמניה

4 כפות זרעי פשתן

2 כפות זרעי צ'יה

3-4 כפות קמח שקדים

2 ביצים

2 כפות טחינה זעתר (אפשר גם טחינה רגילה)

1/4 כפית מלח 





הוראות הכנה:

קרקר טחינה עם גרעינים נטול גלוטן

1. לחמם תנור ל-180C.

2. בקערה בגודל בינוני לטרוף ביחד את הביצים והטחינה. להוסיף לתערובת את הקמח שקדים והמלח

ולערבב היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

3. להוסיף לתערובת את הגרעינים והזרעים ולערבב היטב ליצירת תערובת אחידה.

4. להעביר את התערובת לתבנית אפייה שטוחה עם נייר אפייה ולשטח מעט בעזרת כף. להניח מעל

התערובת נייר אפייה נוסף ולרדד את התערובת בעזרת מערוך לקבלת משטח בלילה דק ככל

האפשר.

5. להסיר את נייר האפייה העליון ובעזרת סכין חדה לסמן מרובעים.

6. להכניס לתנור לאפייה של 10 דק' עד לקבלת הזהבה.

7. לצנן לגמרי לפני שמפרידים את הקרקרים ומגישים או מעבירים לכלי אחסון.



bottom of page