סופגניות אפויות במילוי ממרחי המשק
חומרים (ל-20 סופגניות):
2.5 כוסות קמח לבן
1/4 קוביית שמרים טריים
1/2 כפית מלח
2/3 כוס חלב חמים
כף חמאה רכה
1/3 כוס סוכר
1 ביצה
קורט אגוז מוסקט
לקישוט: 50 גרם חמאה מומסת + 8 כפות אבקת סוכר
למילוי: אחד ממרחי משק לין: סילאן שוקולד / סילאן שוקולד אגוזי לוז / חמאת קוקוס / חמאת בוטנים
הכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הסופגניות ללא הקמח. מוסיפים את הקמח ולשים את הבצק כ-10 דקות, במיקסר או ביד.
מניחים את הבצק בקערה מכוסה במגבת במקום חמים, ומניחים לבצק לתפוח כשעה. הבצק צריך להכפיל את נפחו.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים אותו לעובי של כסנטימטר.
חורצים עיגולים מהבצק, בעזרת שוליים של כוס. קוטר הכוס קובע את גודל הסופגנייה ומכאן גם את כמות הקלוריות ליחידה - אני השתמשתי בכוס עם קוטר של 7 ס"מ וקיבלתי 20 סופגניות. ניתן גם להשתמש בחותכן עוגיות בצורות לב או כוכב ולקבל סופגניות מיוחדות.
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מניחים את הסופגניות בתנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת מטבח ומניחים לתפיחה שנייה של כחצי שעה.
אופים כ-5-7 דקות ונזהרים לא לשרוף. הצבע אמור להיות שזוף קלות מלמעלה ולמטה, ומעט חיוור בצדדים.
מברישים את הסופגניות בחמאה מומסת, בעודן חמות. מפזרים עליהן אבקת סוכר בעזרת מסננת.
למילוי, הזריקו את אחד הממרחים אל תוך הסופגניה. חג שמח!