top of page

עוגת גבינה עם דבש

מתכון של אלינוער רבין עבור מועצת הדבש

הדבש מעניק לעוגת הגבינה המסורתית ניחוח מיוחד. תערובת הגבינה נימוחה יותר, המתיקות מאופקת והעוגה נשמרת זמן ארוך במיטבה, בקירור.

החומרים לבסיס:

1/2 1 כוסות (225 גרם) קמח

קליפה מגוררת מחצי לימון

1/4 כוס (60 גרם) סוכר

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 חלמון

1 כפית שמן

לשכבת הגבינה:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 ביצים

1 חלבון

1/2 כוס (200 גרם) דבש משק לין

750 גרם גבינה9%

1 כפית תמצית וניל

2 כפות גדושות קמח

לציפוי:

1 גביע שמנת חמוצה

1 גביע דנונה

2 כפות דבש

2 פירות פסיפלורה או 1/4 כוס קונפיטורת משמשים מרוסקת

ההכנה: להכנת הבסיס, בקערת המיקסר מערבבים יחד את הקמח, קליפת הלימון והסוכר. מוסיפים את החמאה, החלמון והשמן ומערבבים רק עד קבלת כדור בצק. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים כשעה במקרר.

  1. שוטחים את הבצק ומרפדים בו את התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 190 מעלות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.

  2. בינתיים מכינים את תערובת הגבינה. מקציפים את השמנת המתוקה.

  3. בקערת המיקסר מערבלים בנפרד את הביצים והחלבון לקבלת קציפה תפוחה. מנמיכים מאוד את מהירות המיקסר ומוסיפים את הדבש, הגבינה, הווניל והקמח. מקפלים פנימה את הקצפת.

  4. מנמיכים את חום התנור לבינוני, 180 מעלות. שוטחים את תערובת הגבינה על הבצק. אופים כ-40 דקות נוספות.

  5. להכנת הציפוי, בקערה קטנה מערבבים את השמנת החמוצה, הדנונה והדבש, עם התוכן של שני פירות הפסיפלורה, עם הגרעינים, או מחית הקונפיטורה. שוטחים על העוגה וממשיכים לאפות 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור. אחרי שהעוגה הצטננה שומרים במקרר. העוגה נשמרת זמן ממושך.

bottom of page