עוגיות כוסברה עם גבינת עיזים ודבש
מתכון של השף ניר צוק עבור מועצת הדבש
חומרים:
1.5 כוסות (225 גרם) קמח
125 גרם חמאה
2 כפות סוכר
2 כפות מלח
1 כף שטוחה פלפל שחור טחון
5 חלמונים
2 כפות זרעי כוסברה קלויים כתושים גס
להגשה:
1 גליל גבינת פרומעז
1/2 כוס (200 גרם) דבש
הכנה:
במעבד מזון או בקערת המיקסר מערבלים את מרכיבי הבצק, ללא הכוסברה, עד קבלת כדור בצק.
מוסיפים את הכוסברה ומעבדים מעט מאוד. יוצרים מהבצק גלילים בקוטר כ-3 ס"מ ומצננים במקרר.
פורסים לעוגיות בעובי 3 מ"מ. מניחים על תבניות אפייה.
אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, רק עד שהעוגיות זהובות.
מצננים ושומרים בכלי סגור היטב. מכינים כדורים קטנים מהגבינה. לפני ההגשה מניחים כדור גבינה על כל עוגייה ומזלפים מעל דבש.